Diane Johnston Mezzosopraan

Diane Johnston is de oprichtster van Klein Klassiek, dat is ontstaan door haar liefde voor klassieke muziek en voor kinderen. 

Tijdens haar opleiding Sociaal Cultureel Werk ontstond gelijktijdig haar passie voor Klassieke muziek. Naast haar werkzaamheden in verschillende kindercentra’s  studeerde zij klassieke muziek aan de Schumann akademie in Amsterdam. Zij volgde haar zangstudie bij Wiebke Göetjes en bij Natalja Yakovleva. Daarnaast word zij gecoacht door Alexander Koeznetsov.

Het was na de geboorte van haar dochter dat zij besloot volledig voor de muziek te gaan.

 

Diane heeft in diverse opera’s gespeeld in binnen,- en buitenland. Dat waren o.a. de rollen van Carmen uit de gelijknamige opera Carmen, Hänsel uit Hänsel und Gretel en Zweite dame uit Die Zauberflöte.

In 2014 bewerkte zij de opera Hänsel und Gretel tot een muzikale kindervoorstelling, die met groot succes is ontvangen. Het plezier dat de kinderen en zijzelf beleefde tijdens de voorstellingen maakte dat zij het plan opvatte om met haar pedagogische achtergrond, haar passie voor klassieke muziek aan de nieuwe generatie over te brengen.

En daarmee is Klein Klassiek geboren.